diumenge, 30 de març del 2014

Nucli zoològic Cal Castillo



Feia temps que havíem vist publicitat d'aquest indret i , evidentment, tot d'una el vam posar a l'agenda de "pendents".
Aquest cap de setmana , aprofitant que érem a Barcelona  amb  al padrí, per fi el vam poder visitar.

Us poso el que hi diu sobre ell al web de "Sortir amb nens"  ( també hi podreu trobar tota l' informació de com anar-hi) 


Un espai natural on els nens poden estar en contacte amb els animals
Al bell mig del Parc de Collserola hi ha un zoo molt peculiar. Es tracta del nucli zoològic Cal Castillo, un recinte tancat emmarcat en un entorn natural, on podrem gaudir d’una experiència única en contacte amb els animals.
Emús, ases catalans, cabres del Tibet, cavalls nans, daines, porcs del Vietnam, paons, conills, ànecs ... al voltant de 125 animals viuen en aquestes instal·lacions.
La gràcia està en què no només podem observar-los, com faríem en qualsevol zoo, sinó que aquí podem estar en contacte amb ells, donar-los de menjar i acariciar-los. Per als nens i nenes és una experiència molt maca i divertida, i els grans no hem de patir, ja que tots són animals mansos i en qualsevol moment tenim les explicacions del senyor Castillo, el propietari del centre.



Hi ha una gran rampa a l' entrar, el David la va baixar corrent per apropar-se als animals , el senyor Castillo, al veure'l ens va cridar per advertir -nos que hi ha molt infants que baixen corrent , però que en arribar tenen molta por dels animals, que paréssim compte. Però no va acabar de dir-ho que el David ja estava tot sol amb els ruquets acaronant-los.  Es va posar a riure, i ens va dir " Ja veig que no és el cas , jaajaj" . Realment li agraden molt i no els hi té por, s'hi relaciona amb respecte , mai els ha fet mal o alguna cosa que els pugui molestar. 


El ruquet català 



Cérvols i daines. N'hi ha molts, quina passada.  No els hi agrada que t'atansis massa, així que respectem el seu espai i la distància que ens marquen . 





Igual que l'altra vegada que vam veure cérvols  a prop , per una part és una sensació preciosa, per l'altra en fan peneta, aquests animals haurien de ser al bosc, no tancats , malgrat sigui un espai gran i sense gàbies. 







Porcs vietnamites i porquets de casa nostra. El papa saluda al " Paco"  que va estar tota l'estona dormint tranquil·lament sense bellugar-se ni un cm. Quin tros d'animal , enorme .  Tots campen com volen .








Els emús 







Moltes cabretes, aquestes sí, tancades , només poden entrar els del zoo. S'entén perfectament, ja que algunes són molt petites  , i tothom voldria agafar-les, creant-los-hi un nivell d' estrès gran , pobretes.






Com no, el David va fer amics ben ràpidament, és impossible que hi hagi més infants i que ell no acabi de la mà d'algun, corrent i jugant amb ell.... Amb l'H. van trobar una bona manera de poder veure les oques. 






Espais per enfilar-se, descobrir , investigar ....




I ens acomiadem dels cavallets nans ...


Hem pogut dedicar estona a veure què és el que menja cada animal, a donar-los -hi nosaltres mateixos ...


És un espai  molt senzill, molt diferent al que podem estar acostumats, però és que al cap i a la fi és com una granja particular, que s'obre al públic ( només dissabtes i diumenges al matí) . No cobren entrada, però sí demanen una aportació voluntària per contribuir a l'alimentació dels animals.


Si us agraden aquestes experiències no dubteu en atansar-vos-hi !!


Bon diumenge a tothom !!!



4 comentaris:

  1. Ostres, val molt la pena! Gaudir dels animals en llibertat i poder-los alimentar és tota una experiència per als nens. Ho tindrem en compte si anem per aquesta zona. Una abraçada

    ResponElimina
  2. Què bé us ho vau passar!
    A nosaltres també ens agraden molt aquests espais on els animals poden moure's amb una mica més de llibertat. Cal pensar en les condicions de vida que han de viure en moltes ocasions...
    Petonets de divendres
    Carme

    ResponElimina