dilluns, 4 d’agost del 2014

Quin país independent volem?




Comença a olorar-se la preparació de la mobilització social del 11S a Barcelona. , una trobada que remarcarà més que mai el dret a decidir propi de la sobirania dels pobles lliures .

Volem un país independent , però quin ? amb quins fonaments ? 

Dues persones excepcionals, l'Arcadi Oliveres i la Teresa Forcades  han estat els impulsors del Procés Constituent de Catalunya , un espai de reflexió i acció sobre quins són els valors en els que alguns de nosaltres volem que s'assenti el nostre país i tots els del món .





És a dir :

1-Expropiació de la banca privada, defensa d’una banca pública i ètica, fre a l’especulació financera, fiscalitat justa, auditoria del deute i impagament del deute il.legítim.

2- Salaris i pensions dignes, no als acomiadaments, reducció de la jornada laboral i repartiment de tots els treballs, inclòs el treball domèstic i de cura no-remunerat.

3- Democràcia participativa, reforma electoral, control dels càrrecs electes, eliminació dels privilegis dels polítics i lluita decidida contra la corrupció.

4- Habitatge digne per a tothom, moratòria dels desnonaments i dació en pagament retroactiva.

5-No a les privatitzacions, reversió de totes les retallades i potenciació del sector públic sota control social.

6-Dret al propi cos i no a la violència de gènere.

7-Reconversió ecològica de l'economia, expropiació i socialització de les empreses energètiques i sobirania alimentaria.

8- Drets de ciutadania per a tothom, no a la xenofòbia i derogació de la legislació d'estrangeria.

9-Mitjans de comunicació públics sota control democràtic, programari i xarxa lliure i desmercantilització de la cultura.

10- internacional, no a la guerra, i per una Catalunya sense exèrcit i fora de l'OTAN.


Aquí podeu trobar el manifest sencer i signar-lo si compartiu el que proposa.








PROPOSTA PER RECLAMAR UN PAÍS VERITABLEMENT DEMOCRÀTIC :


I com no pot ser d'una altra manera, cal que ens manifestem de manera significativa i simbòlica, per això la proposta per l'11S és la següent:



Volem participar en una V que signifiqui el reclam de VIURE amb dignitat; de construir una VILA que sigui una unitat política sobirana, que defensi la DIVERSITAT, que sàpiga autogestionar-se, que sigui capaç de crear VINCLES de comunitat i projectes d'economia social; que promogui els VALORS democràtics, participatius i una ètica solidària.

VOLEM CONSTRUIR UN NOU PAÍS, però un nou país que no estigui regit pels principis de la cobdícia, la corrupció, el frau fiscal i les desigualtats, sinó per la SOLIDARITAT i la JUSTÍCIA.




En el marc d'aquesta iniciativa, el Procés Constituent convoca aquest 11 de setembre del 2014 a concentrar-se a l’avinguda Diagonal amb Passeig de Gràcia, davant el Deutsche Bank i de l'Obelisc conegut popularment amb el nom del "llapis" (monument de la victòria feixista). 

Us convidem a venir davant del Deutsche Bank perquè la banca, tant la nacional com la internacional, és la gran culpable de la crisi que el nostre país i molts d'altres vénen patint des de fa ja sis anys. 
Hi volem ser perquè, en els darrers anys, el Deutsche, com d'altres entitats financeres, s'ha enriquit especulant amb el deute sobirà dels països euromediterranis, evadeix capitals als paradisos fiscals i es creditor i finançador d'empreses d'armament. La Troika protegeix les entitats financeres a costa dels fons públics imposant plans d'austeritat que ens roben els drets més fonamentals com la salut i l'educació, l’assistència social, els ajuts a la dependència... i ataca la sobirania dels pobles. Sortirem al carrer per deixar ben clar que volem la sobirania de Catalunya, però també per insistir que les polítiques de la Troika ens deixen en la més profonda misèria com a poble.


Us convidem a unir-nos al voltant del llapis per rebutjar l’abús del poder, la corrupció i el frau fiscal que tenim i patim també, avui, a Catalunya. L'obelisc fou primer un monument a la victòria feixista, després es reconvertí en un monument a Juan Carlos I i avui és una relíquia d'un passat que ens impedeix mirar cap al futur. Som conscients que el poder empresarial, financer i polític català pacta amb les elits espanyoles quan és d'interès per a les seves butxaques. Cal preguntar-se: independència per a què i per a qui? 







PER TOT AIXÒ, A LA DIADA DE L’11 DE SETEMBRE DEL 2014, EN EL MARC D’UNA NOVA MOBILITZACIÓ HISTÒRICA, SEREM MOLTS DECONSTRUINT EL PODER FINANCER, L’ELITISME, LA UNIFORMITAT, EL TOTALITARISME I LA GUERRA, EL SEXISME, LA VIOLÈNCIA D’ESTAT, EL PENSAMENT ÚNIC; PER RECLAMAR L’INICI D’UNA NOVA MANERA DE FER POLÍTICA, PER MANIFESTAR LA VOLUNTAT DE SER UN POBLE SOBIRÀ, CONSCIENT QUE TÉ PODER CONSTITUENT, I CAPACITAT PER CONSTRUIR, ENTRE TOTS I TOTES, UN PAÍS DIVERS, PLURAL, DEMOCRÀTIC, QUE VETLLI PER LA JUSTÍCIA SOCIAL I UNA ÈTICA SOLIDÀRIA.



Bon inici de setmana a tothom !!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada